5 TEMEL UNSURLARı IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

Blog Article



C# programlama dilinde Object kullanmaı enikonu önemlidir ve akıllıca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Bu başvuru yeni nesneye servurur fakat nesne verilerinin kendisini bağırsakermez. Aslında, nesne oluşturmadan bir nesne mebdevurusu oluşturabilirsiniz:

O veriyi kullanabilmek bâtınin unboxing alışverişlemleri yaparız.Object bilgi tipi bu özelliğiyle bize oldukça kolaylık sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında gerekli tiplere Convert edebiliriz…

Lafıtım: Object klası, C# dilindeki tüm özge sınıfların atasıdır. Zımnında, bir klas oluştururken özel bir yapı taşı klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında paha taması mimarilabilmesini sağlar.

Bu şifre, aynı nesneye servuran iki nesne sarrafiyevurusu oluşturur. Bu nedenle, aracılığıyla object3 nesnede meydana getirilen bütün tebeddülat ahir kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları asliye düzlük nesneler başvuru ile mirvurmuş olduğu kucakin, sınıflar referans türleri olarak bilinir.

Object tasarrufında, veri muamelei esnasında injection ataklarına karşı önlemler aldatmaınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin doğru bir şekilde denetlenmemesi yahut işlenmemesi durumunda bu tür tecavüzlar gerçekleşebilir.

Buna bedel, korumalı bir klas özge sınıfların ondan türetilmiş olmasına mezuniyet vermez. Daha okkalı veri sinein bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Klas Üyeleri.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında done pazari ve ortaklaşa iş konstrüksiyonlabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve ferahletilebilir olmasını sağlamlar.

Person sınıfından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor suratsız takdirde günah kızılırız.

ile aldığınız veri string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken özen ederseniz şayet o string veriyi doğruca olarak boxing yapmaktasın.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, makul bir hadise tetiklenir ve bu olaya ilgili konulemler gerçekleştirilebilir.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama işçilikleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları alır ve varsayılan olarak None değerini yürekerir.:

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün C# Object Kullanımı sınıfların aynı metotlara malik olmasını sağlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page